Tips tack! | Mamma till Alice
lisas

Mamma till Alice

Annons

Tips tack!

När det gäller hur vi har uppfostrat Alice så finns det en sak som jag ångrar så mycket. Hon sov i vår säng när hon va liten. Alltid. Aldrig i sin egen. Nu är det kört. Hon är 10 månader och sover fortfarande i vår säng. Lägger man henne i spjälsängen så ställer hon sig upp och skriker. Man lägger henne ner och det fortsätter. Hon skriker inte lite, hon blir helt hysterisk. Tårarna sprutar. Man går ut därifrån och hoppas hon kan somna ändå. Icke. Hon skriker tills man tar upp henne. Jag har klarat mig som mest 40 min innan jag tog upp henne. Sen klarade inte mammahjärtat mer. Jag kan verkligen inte sova när hon ligger i vår säng. Jag tror att det här är anledningen till att jag inte kan sluta nattamma..
Dessutom så bor vi i en tvåa. Vi MÅSTE alltså sova i samma rum, och hon har blivit väldigt ljudkänslig. Hon vaknar jättelätt. Börjar bli så frustrerad. Orkar inte vakna en gång i timmen längre! Om någon har varit i samma sits och har något råd så får ni gärna dela med er av det!
/trött mami

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
lisas

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sia

    Hej! Vi har varit i ungefär samma sits med vår dotter, fast hon har periodvis kunnat sova själv i sin säng.
    Jag bestämde mig iaf, när hon var ca 8 mån, att ta tag i problemet. Slutade nattamma helt, och vaknade hon och var ledsen så tog jag upp henne i famnen och vaggade och tröstade. Det var ett par/tre nätter med mycket skrik och tårar, men är man där och tröstar så lär sig barnet ganska fort vad som gäller. Viktigt att veta att barnet ätit bra under dagen, så det inte är hunger som stör.
    När dottern somnat i famnen la jag ner i hennes säng, och klappade/pussade på henne. Om hon vaknade till så gjorde jag bara om allt igen (vaggning i famn, sen la ner).
    Har faktiskt funkat jättebra, men man får ge det lite tid samt vara konsekvent. Nu har hon börjat vakna igen på nätterna, och det är för att hon vill veta vart vi är/separationsångest. Men vi fortsätter på samma sätt, så ger det sig nog snart! Hoppas det löser sig för er! 🙂

Annons
stats